Mužské áčko odstartuje Divizi doma, přijede nováček

Již v sobotu 9. září se vrhnou do divizních bojů muži A. Po dlouhé pauze tak fanoušci uvidí v Milevsku mužskou celostátní soutěž, naposledy tomu bylo v posledním domácím klání uplynulé sezony s rezervou Štírů na konci února. Pauza byla dlouhá, a proto přijďte Došwiháky podpořit! Začínáme v 18 hodin!

O SOUPEŘI

Do města vzduchotechniky zavítá v sobotu nováček celé soutěže Soběslav. Pro milevské je celek velkou neznámou, jelikož se s ním dlouho nepotkali. Naposledy tomu bylo v 1. kole Poháru Českého florbalu v srpnu 2021, kdy Milevští vysoko zvítězili. Do Milevska však zajede odhodlaný, namotivovaný tým se ukázat a Došwiháky nečeká rozhodně jednoduchá šichta. I Soběslav se představila v letošním Poháru Českého florbalu, její cesta už však skončila. Nejprve dokázali hráči soběslavského celku opanovat svoji skupinu v 1. kole, kdy zvítězili nad Světlou nad Sázavou a Kaplicí. Remízu si poté připsali s Olympem Praha a Jindřichovým Hradcem, se kterým se Došwiháci také utkali. Ve druhém kole však přišel tvrdý direkt od Strakonic, který podlehli vysokým rozdílem. Kádr Soběslavi je nakombinován mládím i zkušenostmi. Zřejmě největší tahounem je hráč se zkušenostmi z Národní ligy Jan Dušek. Až samotný duel však zřejmě napoví, jak na tom Soběslavští jsou.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do duelu jednoznačně pozitivně naladěni. Po zvládnutém prvním kole Poháru Českého florbalu následně zvládli těžké bitvy s Jindřichovým Hradcem a hlavně Pískem. Svěřenci trenérské dvojice Dolejš, Jiřík na povedenou přípravu budou chtít navázat i v soutěži. Díky kvalifikačním bojů juniorů však tentokrát nemohou využít pomoci mladých juniorských pušek. I tak je však tým připraven v plné mužské zbroji vybojovat první vítězství této ligové sezony.

Co od duelu očekává Jakub Loskot? Čeká nás úvodní zápas sezóny, který je pro nás velice důležitý. Chceme ukázat, že se s námi musí počítat hned od začátku. Soupeře nesmíme podcenit, ale budeme se snažit mít zápas pod kontrolou a soupeře k ničemu nepustit. Hlavním cílem bude navázat na výkon z posledního pohárového utkání a klidně ho ještě vylepšit. Spolehnout se určitě budeme moct i na všechny fanoušky, které bych tímto chtěl i na první ligový zápas pozvat

Jak již bylo řečeno, pauza byla velmi dlouhá. Přijďte tedy opět do haly podpořit mužské áčko v cestě za prvními ligovými body. Na pohárový duel s Jindřichovým Hradcem si vás našlo cestu téměř stovka. Pojďme na tohle číslo minimálně navázat. Startujeme v 18 hodin!