Muži A postupně rozebrali Soběslav a zapsali první ligové body

V sobotu 10. září odstartovali na domácí palubovce nový divizní ročník muži A. Došwihákům přisoudil los úvodního kola do cesty nováčka soutěže Soběslav, která byla pro milevské velkou neznámou.

Utkání začalo pro milevský celek na jedničku, Petr Dolejš našel zpoza branky Lukáše Trojáčka, který po necelých dvou minutách otevřel skóre. Vedení však netrvalo dlouho, Zíka využil zmatek před brankou domácích a srovnal. Na Došwihácích se projevovala v úvodní třetině nervozita, role velkých favoritů zápasu jim svazovala ruce. Soběslavští se soustředili především na obranu a hrozili nebezpečně z rychlých protiútoků. I přesto si Milevští odnesli do kabin dvoubrankový náskok, který zajistily branky Jana Loskota a novice v týmu Matěje Doubka.

Do druhé třetiny však nastoupil na domácí straně úplně jiný tým. Došwiháci hýřili aktivitou, Soběslav začali více a více přehrávat. Z toho pramenily i pohledné akce a branky. Tři další branky do sítě soupeře nasázel Matěj Doubek, dvakrát uspěl Jakub Loskot a po jedné brance přidali i David Staněk s Lukášem Trojáčkem. Po druhé třetině se tak odcházelo za stavu 10:3.

Po dvou částech zápasu bylo defacto o vítězi rozhodnuto, utkání se tak spíše dohrávalo, tempo hry opadlo. I přesto se však v pohodě hrajícím Došwihákům podařilo přidat další čtyři branky. Hattricky zkompletovala dvojice Jakub Loskot a Lukáš Trojáček a svojí pátou trefu v zápase přidal i Matěj Doubek, který tak do nové sezony vstoupil s velkou střeleckou potencí! Ani hosté však nezůstali ve třetí části bez branky. Díky dvěma. snižujícím trefám se nakonec skóre zastavilo na výsledku 14:5 pro domácí.

FBC Došwich Milevsko 14:5 Banes Florbal Soběslav (3:1, 7:2, 4:2)

Góly a asistence: 2. L. Trojáček (Dolejš), 7. Jan Loskot (Staněk), 8. Doubek, 25. Doubek (Černý), 25. Staněk (Plocha), 30. Jakub Loskot (Černý), 32. Doubek, 37. L. Trojáček (Čáp), 40. Jakub Loskot (Jan Loskot), 40. Doubek (Černý), 43. Doubek (Stráňka), 46. L. Trojáček (Plocha), 58. Jakub Loskot (Doubek), 59. Kolář (Staněk) – 4. Zíka (Malecha), 29. Zíka (Malecha), 36. Zíka (Malecha), 43. Zíka (Malecha), 46. Zíka (Malecha). Rozhodčí: Vyskočil – Zápotočný. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváků:65;. Zásahy brankářů: Zeman 24 – Nejedlý 7, Petržilka 8. Počet střel: 49:29.

Sestavy týmů: FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Plocha, Stráňka, Jan Loskot, Kotrba, Čáp -Černý (C), L. Trojáček, Doubek, Jakub Loskot, P. Dolejš, Keyzlar, Kolář, Staněk, Hrůza.
Banes Florbal Soběslav: Nejedlý (41. Petržilka) – Dušek, Hyáněk, Dvořák, Zíka, Malecha, Pantoflíček, Kasika, Dóka, Vácha, Sobotka, Ludvík, Šťovíček, Lacina, Jindra.

Jak viděl duel kanonýr Matěj Doubek? „Povinné tři body na začátek sezóny. I když byly z naší strany nervózní pasáže a udělali jsme pár zbytečných vyloučení, tak celou dobu jsme měli duel pod kontrolou a diktovali tempo hry. Zápas jsem si moc užil a už se těším na další.“

Došwiháci si díky vysoké výhře připsali první body do tabulky. Navázat na ně budou chtít již tuto sobotu, kdy se opět představí na domácí palubovce. Hostit budou rezervu českobudějovických Štírů. Úvodní buly bude vhozeno tradičně v 18 hodin. Doražte tedy podpořit mužské áčko do haly!

FOTOGALERIE ZE ZÁPASU