Čtyři kategorie mají za sebou tradiční soustředění v Dražicích

Od středy 9. do neděle 13. srpna se sjely hned čtyři milevské kategorie, konkrétně mladší žáci, starší žáci, dorostenci a junioři, do nedalekých Dražic, kde bylo v plánu tradiční soustředění. To naplnilo očekávání, hráči zvládli náročné tréninkové dávky a na konci soustředění zaznělo jednoznačné: JSME PŘIPRAVENI!

Účastníci dražického soustředění měli k dispozici tradičně skvělé zázemí místní haly a přilehlého okolí. Během každého dne byly v plány vždy čtyři tréninkové jednotky. Vše odstartovalo ranním předsnídaňovým výběhem, kdy jsme rozehřáli své svalové partie. Týmy se během tréninků střídaly v hale, kde pilovaly herní části své hry a práci s hokejkou. V okolí poté mohli využít fotbalové hřišti k nabírání fyzické kondice či posilovací stroje. Několikrát byl program proložen i workshopy o stravě či cvičení, a také si jednotlivé kategorie probraly důležité věci do sezony, bez kterých by se sezona rozhodně obejít nemohla. Každé družstvo si určilo svého kapitána a stanovilo si určitá pravidla. Nechyběla ani samozřejmě taktická část přípravy, především u starších kategorií. Náročný tréninkový program byl poté v sobotu obohacen o zábavu v podobě výletu do nedalekého Tábora. Mladší a starší žáci vyrazili navštívit JUMP Arenu, dorostenci a junioři se poté zamířili zchladit do táborského bazénu. Při tradiční nedělní zakončovací debatě poté hráči vyslechli od trenérů spokojenost s průběhem soustředění. I když někteří si sáhli na své dno, tak do všeho šli naplno, a tak to má být. Na sezonu jsme tak připraveni!

Celý průběh soustředění shrnul trenér starších žáků a juniorů Lukáš Dolejš: Všechny kategorie se zúčastnili ve velmi pěkném počtu, a tak soustředění mohlo naplňovat své poslání a účel. Cílem této pětidenní akce bylo zvýšit celkovou kondici všech mužstev, pak se intenzivně zabývat individuálními dovednostmi. Nedílnou součástí soustředění je budování nové party na celou sezonu. Všechny čeká velmi náročná sezona, a tak je důležité být řádně připraven po všech stránkách. Program byl velmi náročný a intenzivní. Nebyl problém mít čtyři, pět tréninkových jednotek denně, ale vše bylo správně vyvážené. Průběh celého soustředění byl veden ve velmi přátelském duchu, i když  si někteří občas sáhli až na dno svých sil, tak všichni prohlásili soustředění za velmi povedené včetně trenérů. Je teď na každém z nás, jak budeme tyto dovednosti uplatňovat v celé sezoně.