Mužské áčko čeká start sezony v podobě 1. kola Poháru Českého florbalu

O předposledním srpnovém víkendu se do nové pohárové sezony vrhne mužské áčko. Došwiháky čeká tradičně 1. kolo Poháru Českého florbalu, které se tento rok odehraje v Chýnově a Došwiháci poměří síly s Vimperkem, Pelhřimovem, Světlou nad Sázavou a Meťákem České Budějovice. 

O SOUPEŘÍCH

Došwiháky čeká během soboty a neděle hned čtyři soupeři. V sobotu jako první poměří síly od 10 hodin se Šumavanem Vimperk, týmem hrající Regionální ligu, kam Vimperští letos postoupili a během sezony se tak budou utkávat s mužským béčkem. Odpoledne, od 14:30 poté Došwiháky čeká papírově nejtěžší utkání, soupeřem bude Pelhřimov, se kterým se Milevští utkají i v rámci Národní ligy. Stejní soupeři se utkali i v minulém pohárovém ročníku a na domácí palubovce se radovali Pehřimovští. Došwiháci tak mají rozhodně svému soupeři co vracet. Nedělní program poté Milevští odstartují v 10:30 bitvou se Světlou nad Sázavou. Celek z Vysočiny v minulé sezony spadl z Divize, letos je tedy čeká též Regionální liga. Celý pohárový víkend poté milevský celek završí bitvou s českobudějovickým Meťákem, tedy nováčkem Divize. I s tímto soupeřem se Došwiháci utkali minulý rok v prvním pohárovém kole. Úvod se Došwihu moc nevydařil, postupně se však podařilo utkání obrátit a dovedl ho do vítězného konce. 

Z KABINY

Milevští mají za sebou velký úspěch, když dokázali vybojovat bronzovou medaili na Czech Open. První příprava tedy dopadla velmi úspěsně, bude zajímavé jistě sledovat, jak tomu bude na Poháru Českého florbalu, jelikož Došwiháci víkendový program stále berou jako přípravu na blížící Národní ligu, na kterou se všichni moc těší. Milevští mají za sebou několik měsíců letní přípravy, úporné silové a kondiční tréninky jsou pryč, teď se vše již soustředí především na halové tréninky a pilování herní stránky hry. Jak již bylo zmíněno, i víkendové kolo Poháru Českého florbalu slouží k vyzkoušení různých herních variant i hráčů. Šanci v týmu tak dostanou i nadějní junioři, kteří bojují o své místo v kádru. Rozhodně to však nemění nic na tom, že Došwiháci vstoupí do prvního kola v roli favorita společně s Pelhřimovem, kterou budou chtít potvrdit a zajistit si hladký postup do dalších kol. Každý si totiž vybavuje pohárové úspěchy milevských z posledního ročníku. Vše vyvrcholilo pohárovým duelem se superligovým Libercem, který byl odměnou pro všechny klubové členy. I letos by chtěli Došwiháci přivézt do Milevska zvučného soupeře. První překážky je čekají o víkendu.

Co od víkendových bitev očekává trenér Marek Jiřík? První kolo poháru bereme stále jako přípravu na nový ročník. Chtěli bychom navázat na výkony z Czech Open a opět trochu posunout naší hru. Chceme se vyzkoušet různé herní části naší hry a opět je posunout. Do sestavy se podívá i několik juniorů, kteří bojují o místo v kádru. Chceme jim nechat prostor se ukázat. Samozřejmě chceme zápasy zvládnout a dobře se naladit na startu sezony.

O zajímavé bitvy půjde pro Adama Dvořáka, jelikož se první kolo odehraje v Chýnově, tedy v místě jeho bydliště. Jak se na víkend těší? Od poháru si jistě slibujeme kvalitní prověrku před novou sezonou v Národní lize. Zejména tedy v zápase s Pelhřimovem, se kterým se v této lize zanedlouho potkáme. Ve zbylých zápasech nás budou čekat soupeři z nizších soutěží, ale i tak nechceme ponechat nic náhodě a ukořistit v Chýnově pohodlný postup do další fáze poháru.

Chýnov rozhodně není daleko. Pokud nemáte nic v plánu, tak rozhodně vyražte podpořit mužské áčko! Vaše podpora v předešlé sezoně byla i na venkovních duelech neskutečná, věříme, že tomu tak bude i v té nové, začínající!