Áčko čeká druhé kolo poháru, míří do Klatov

Sezona se rozjela ve velkém tempu. Áčko po Czech Open a prvním kole Poháru Českého florbalu čeká v neděli další pohárové klání. V rámci druhého kola vyrazí Došwiháci do Klatov. Úvodní buly je v plánu v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Klatovy jsou tradičním celkem, který ale v posledních letech působil na regionální úrovni. V Klatovech začínalo s florbalem několik známých florbalových tváří, v mladším věku se však přesunula do některého z plzeňských celků. Po poslední sezoně se však Klatovští posouvají o ligu výše, od nové sezony je totiž čekají divizní boje. Klatovský celek byl zařazen do divizní skupiny B, bude se tedy sezony utkávat s dobře známými celky pro milevské. Díky postupu Došwiháků se však v ligové sezoně oba týmy minou. Klatovy nenechávají nic náhodě a do nováčkovské sezony vstoupí značně posíleni. Kádr západočeského celku posílilo hned osm nových tváří, cíle tedy Klatovští nemají jistě malé. Právě řada nových akvizic by se měla ukázat proti Došwihákům, milevské tak nečeká nic jednoduchého. Oba celky se spolu setkaly v rámci Poháru Českého florbalu před dvěma lety, z těsné výhry se v té době radovali Milevští. Od té doba se však kádr obou celků změnil, mužstva ušla kus cesty, a tak nás čeká jistě velmi zajímavé utkání.

Z KABINY

Došwiháci prožívají povedené období. Na bronzové Czech Open navázali v prvním kole poháru, kdy smetli všechny svoje soupeře s pohodlným skóre 61:6. Milevští si však uvědomují, že je potřeba navázat v dalších zápasech a nenechat se uchlácholit, protože ligová sezona se nezadržitelně blíží. V rámci úvodního pohárového kola dostali šanci se ukázat nadějní junioři, někteří dokonce v mužském áčku debutovali. Podobně tomu bude i v Klatovech, jelikož trenérovi Marku Jiříkovi bude opět několik stabilních členů scházet. Došwiháci půjdou do zápasu jako favorit a do Klatov jistě odjedou s jednoznačným cílem, tedy vybojovat postup do dalšího kola.

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Na zápas v Klatovech se všichni těšíme. Konečně první zápas v sezóně, který odehrajeme na normální hrací čas. Navíc Klatovy jako nováček divize budou chtít ukázat kvalitu, takže by zápas mohl mít i dobré tempo. Do zápasu jdeme jako favorit a já pevně věřím, že to potvrdíme i na hřišti.

Svůj pohled nabídl i brankář Luboš Zeman: Klatovy se zdají jako mladý perspektivní tým. Letos jsou nováčci divize a mají spoustu posil. My bychom měli být favoriti zápasu, ale to znamená, že se soupeři budou chtít na nás vytáhnout a určitě nám nedají nic zadarmo. Klíčem k výhře proto bude vstoupit do zápasu na sto procent a udržet tempo i koncentraci do konce zápasu.

Jak již bylo zmíněno, utkání v Klatovech odstartuje úvodním buly v neděli v 18 hodin. Utkání budete moci sledovat online na webu Českého florbalu. Pokud však máte čas, tak vyražte podpořit mužské áčko přímo do Klatov!