Generálka na ligu výsledkově nevyšla, áčko v poháru končí

Foto: Pavel Pubal

V neděli 3. září se poprvé v nové sezoně na domácí palubovce představilo mužské áčko. Došwiháci v rámci 3. kola Poháru Českého florbalu vyzvali před domácími diváky Jaroměř.

Nedělní utkání bylo takovou generálkou na blížící se start Národní ligy, do které Došwiháci vstoupí 9. září opět na domácí palubovce a paradoxně opět s Jaroměří.

Utkání začalo v tempu z obou stran a hned po minutě a dvou sekundách se diváci dočkali první branky. Rychle zahranou standardní situaci dokázal zakončit přesnou ranou Jan Keyzlar. Hosté ale dokázali rychle reagovat, když ve třetí minutě po pravém mantinelu pláchl Marek Hejcman a přesnou ranou srovnal. Hosté po vstřelené brance trochu ožili, čehož využili k obratu. V deváté minutě se Tomáš Hejzlar dostal k odraženému balonku a další přesnou ranou pod horní tyč obrátil stav. Ještě hůře s milevským týmem bylo v osmnácté minutě, kdy dobře rozehranou standardku zužitkoval Lhotský. Milevští se však přeci jenom dostali ještě do pauzy na kontakt. Jan Loskot vyvezl dobře míček, našel křižnou přihrávkou Martina Dolejše, který propálil brankáře soupeře a stanovil tak stav po první dvacetiminutovce.

Ve druhé třetině přibyly na hřišti emoce, o tvrdé souboje a vyhrocené momenty rozhodně nebyla nouze. Ve 26. minutě zůstal chvilku nehlídaný před Zemanem hostující kapitán Nožička, který opět vrátil svému celku dvoubrankové vedení. Došwiháci však dokázali opět rychle reagovat, na konci dobře zahrané rozehrávky z rohu stál Petr Dolejš. Ve 35. minutě poté usedl na trestnou lavici hostující Urban a Milevští trestali. Prostor ke střele dostal Martin Dolejš a nemýlil se. Ten samý hráč poté o minutu později se také poroučel na trestnou lavici a i Jaroměř svojí početní výhodu využila. Už to vypadalo, že se to nepovede, ale třináct sekund před uplynutím trestu procedil balon za Zemana Jiří Hofman a Východočeši si nesli do kabin jednobrankový náskok.

Jednobrankové vedení vydrželo Jaroměři do 46. minuty, kdy svůj hattrick uzavřel Martin Dolejš a rozpoutal v milevské sportovní hale velkou radost. Po několika sporných momentech došlo k důležitému momentu na konci 54. minuty. Jan Keyzlar vyinkasoval dvouminutový plus desetiminutový osobní trest. Došwiháci se tak museli bránit v početní nevýhodě, díky velké obětavosti a bojovnosti se to nakonec podařilo. Došwiháci si poté vypracovali několik slibných šancí, které proměnit nedokázali, a tak přišel trest. Zlomový moment nastal v čase 58:04. Utkání se již blížilo do nastavení, avšak zkušený soupeř zahrál rychlý protiútok, Patrik Horčička se dostal až za milevskou obranou a povedenou kličkou poslal hosty do vedení. Milevští ještě zkusili hru v šesti, ve které však ještě jednou inkasovali a po závěrečné siréně tentokráte v milevské sportovní hale zavládl smutek. Cesta Došwiháků v letošní pohárové sezoně skončila ve třetím kole, po sympatickém výkonu nestačili na Jaroměř, kterou tak čeká souboj se superligovou Českou Lípou.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:7 TJ Sokol Jaroměř  
(2:3, 2:2, 1:2)

Góly a asistence: 2. Keyzlar, 19. M. Dolejš, 32. P. Dolejš, 37. M. Dolejš, 46. M. Dolejš – 3. Hejcman, 9. Hejzlar, 18. Lhotský, 26. Nožička, 40. Hofman, 59. Horčička, 60. Výborný. Rozhodčí: Tomeš – Tomášek. Vyloučení: 2:1 + Kezlar 10 min os. trest. Využití: 1:1. Diváků: 91. Zásahy brankářů: Zeman 21 – Völgyi 13, Špaček 11.

Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Čáp, Duba, Chalupa, Keyzlar, Jan Loskot, Kotrba – Černý (C), Jakub Loskot, M. Dolejš, Doubek, P. Dolejš, Hrůza, J. Trojáček, Dvořák, L. Trojáček.
TJ Sokol Jaroměř: Völgyi (46. Špaček) – Výborný, Horčička, Nožička (C), Hejcman, Hejzlar, Lhotský, Urban, Kroupa, Veinfurter, Kubec, Hofman, Mikas, Rathouský.

POZÁPASOVÉ OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Gratulace soupeři k postupu. Předvedl výborný výkon v obraně a v útoku byl produktivní. Nám chyběla přesnost a agresivita v koncovce. Máme týden na to vše zlepšit a v sobotu si dáme reparát. Jedeme dál!!

Útočník Martin Dolejš: Byl to velmi vyrovnaný zápas plný emocí. I když jsme utkání nakonec nedovedli do zdárného konce, předvedli jsme sympatický výkon. Jaroměř má velmi agresivní styl hry a měli spoustu brejků, ze kterých nás trestali. Pokud chceme v sobotu vyhrát, tak budeme muset lépe bránit a být více efektivní v zakončení.

Došwiháci však nesmí smutnit, to nejdůležitější je teprve čeká v podobě startu Národní ligy! Již tuto sobotu můžou svěřenci Marka Jiříka vše svému soupeři vráti, v rámci 1. kola ligy se totiž oba celky opět utkají v 19 hodin v milevské sportovní hale a rozhodně je na co se těšit!