Národka je tu! Áčko hostí Jaroměř

Dlouho očekávaný start Národní ligy je tu! Milevské áčko již v sobotu 9. září přivítá na své domácí palubovce soupeře z Jaroměře! Úvodní buly historicky prvního zápasu našeho klubu ve třetí nejvyšší soutěži padne v 19 hodin!

O SOUPEŘI 

Východočeši jsou pravidelným účastníkem Národní ligy. Jaroměř navíc v sezoně 2018/2019 dokázala třetí nejvyšší soutěž ovládnout a zajistila si tak postup do 1. ligy, kde Sokol tři sezony působil. Po sezoně 2021/2022 se poroučel zpět do Národní ligy. Řada jaroměřských hráčů právě zažila tyto klubové úspěchy, a tak tým Jaroměř čítá opravdu velké zkušenosti s vypjatými duely. V uplynulé sezoně Východočeši obsadili po základní části páté místo, pouze o skóre se Jaroměř nedokázala dostat do první čtveřice a zajistit si tak výhodu domácího prostředí ve čtvrtfinále. O tři body méně Východočeši měli například oproti Orce Čelákovice, která si následně v play-off zajistila postup do vyšší soutěže. Ve čtvrtfinále poté Jaroměř svedla východočeskou bitvu s Hradcem Králové, která dospěla až do pátého rozhodujícího klání, ve kterém se nakonec radoval Hradec, který také v letošním roce hraje ligu výše. Už toto značí sílu sobotního soupeře.

Jaroměř se dlouhodobě prezentuje tvrdou, důraznou hrou a nemilosrdný potrestáním jakékoliv chyby. O tom se Milevští mohli přesvědčit už ve vzájemném pohárovém duelu, kdy se vše do puntíku naplnilo. Před novou sezonou mužstvo prodělalo jen několik změn, kádr doplnil Jan Kubec či liberecká dvojice Daniel Sedláček a Tomáš Urban. I letos se bude mužstvo opírat o zkušenost svých klíčových hráčů, mezi ně bezpochyby patří obránce Filip Krigovský, který disponuje několikaročními zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Dále poté také o kvality a zlušenosti Michala Janečka, Daniela Kroupy, Vojtěcha Výborného či kapitána Michala Nožičky.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští mají před sebou dlouho očekávaný vstup do Národní ligy, kterou si všichni v klubu vysnili a v březnu tohoto roku se dílo dokonalo. Mužstvo Marka Jiříka má za sebou letní přípravu, Czech Open a pohárové vystoupení. Jak sám trenér prozradil, mužstvo je připravené a všichni už se nemohou dočkat vstupu do nové éry. Došwiháci jsou si vědomi síly soupeře, i v pohárovém klání si však Milevští ukázali, že dokáží hrát vyrovnané utkání i s takto vyspělým soupeřem, což je pro mladý tým jistě velkým povzbuzení. Kádr by měl být na sobotní zahajovací utkání připraven, chybět bude pouze Patrik Plocha a David Kolář, který vyrazil za půlročním studiem do Německa. Kádr během léta prodělal jen kosmetické úpravy, kostra týmu zůstala pohromadě. O svojí šanci si navíc říkají hlasitě talentovaní junioři, trenér Marek Jiřík tak má, kam sáhnout. Poslední hodiny odklepávají, vše je nachystáno. Národní ligo, ahoj. Došwich se jde rvát!

Co od zápasu očekává Adam Černý? Tak konečně je to tu! Od našeho postupu jsme se všichni těšili na to, až vstoupíme do Národní ligy. Věřím, že jsme dobře připraveni a jdeme se porvat o první body. Jaroměř je opravdu silným protivníkem, mají tam hodně zkušených hráčů a budou trestat naše chyby. Musíme být lepší v koncovce a v obraně hrát bez chyb. Těším se moc, až se ukážeme před domácími tribunami. Věřím, že dorazí opět velké množství diváků, protože je to pro nás velká podpora!

Došwiháci, při divizních zápasech panovala fantastická atmosféra. Stali jste se našim šestým hráčem a my věříme, že něco podobného se opět bude opakovat! Vaší podporu budou kluci potřebovat dvojnásobnou, buďte u toho, doražte v sobotu do haly! Doporucujeme dorazit na utkání s předstihem, již během nástupu totiž dojde na jedno dlouho očekávané překvapení! Těšíme se na vás!