První venkovní výjezd, áčko čekají Panthers Praha!

Národní liga se rozjela o uplynulém víkendu naplno. Došwiháci po úvodním nezdaru s Jaroměří vyráží bojovat o první ligové body do Prahy, kde je však nečeká jednoduchá výzva. V sobotu od 19:30 totiž Milevští vyzvou jednoho z favoritů soutěže Panthers Praha!

O SOUPEŘI

Panthers Praha patří ke stálým členům Národní ligy. Již několik let se poté Pražané pohybují v horních patrech a pošilhávají po postupu do vyšší soutěže. Panthers se však nedaří prolomit smůlu v play-off. Před dvěma lety po parádní základní části se pražský celek poroučel v semifinále po pětizápasové bitvě s FBC Plzeň. V minulé sezoně poté pražský tým po základní části obsadil čtvrté místo, následně se poté poroučel ze hry ve čtvrtfinále, ve kterém svedl pětizápasové drama s Traverzou Mukařov, která se nakonec radovala z postupu mezi čtyři celky po vítězných nájezdech v závěrečném klání. Před novým ročníkem doznal kádr Panthers opět několik změn, odchody i příchody tým neminuly. Mužstvo doplnila zajímavá jména i mladíci z juniorů, ze kterých tým Panthers těží. Juniorský tým totiž patří k těm nejsilnějším v českém rybníčku, o čemž se přesvědčila i milevská juniorka, která v poslední sezoně byla právě týmem Panthers vyřazena. Několik hráčů z právě zmíněné juniorské série se může proti sobě utkat i v sobotu. Pražané již na svém kontě mají po úvodním kole tři body, dokonce se poté sluní na čele celé tabulky třetí nejvyšší soutěže. Panthers totiž na úvod zvládli utkání na hřišti Písku, kde zvítězili vysoko 8:2. Bodově se nejvíce dařilo Matouši Hrubému a Petru Škodovi, kteří zapsali shodně po třech bodech. Teď mají Panthers před sebou další duel s nováčkem soutěže.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevskému celku se vstup do Národní ligy nevyvedl výsledkově, herně však Došwiháci především ve třetí třetině ukázali svůj potenciál a ukázali si, že ve třetí nejvyšší soutěži rozhodně nejsou do počtu. Los je však neúprosný a ve druhém kole čeká na milevský tým ještě větší výzva. Došwiháci jsou však odhodláni porvat se o první body a zaskočit pražský celek. Do hlavního města odjede téměř kompletní sestava, chybět bude pouze Ondřej Řezník s Patrikem Plochou. Naopak do sestavy se vrací Lukáš Trojáček, který má zpět do svého mateřského celku vyřízený střídavý start. Šanci poté dostanou opět talentovaní junioři. Jde se na to, v sobotu v 19:30 startujeme!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Zápas na půdě jednoho z největších favoritů Národní ligy. Panthers Praha jsou dlouholetou stálicí soutěže a již delší dobu se netají postupovými ambicemi. Rozhodně nás čeká těžký zápas, ale věřím, že zápasy s Jaroměří nám ukázaly, že můžeme hrát s kýmkoliv a na hřišti předvedeme kvalitní výkon.

Své předzápasové dojmy poodhalil i obránce David Staněk: Budeme stát proti soupeři, který má velké ambice na to hrát v soutěži opravdu vysoko. Bude nás čekat hodně těžký zápas, ve kterém bude soupeř pravděpodobně lepší na hokejce a možná i technicky lepší. Nebude jednoduché duel zvládnout. Po minulém víkendu se budeme snažit nervozitu nechat doma, předvést kvalitní výkon a odvézt si nějaké body.

V sobotu se dá očekávat, že se v Rudné odehraje atraktivní podívaná, ve které Došwiháci nedají určitě svojí kůži lacino! Doražte podpořit milevský celek přímo na zápas do Rudné nebo sledujte utkání pomocí online přenosu!