Start do Národní ligy nevyšel, Došwich těsně padnul s Jaroměří

V sobotu to odstartovalo! V podvečer 9. září vstoupili Došwiháci do historicky první sezony v Národní lize. Milevští vyzvali v úvodním kole známého soupeře z Jaroměře, se kterým se o týden dříve utkali v rámci Poháru Českého florbalu.

Po úvodním nástupu a všech formalitách se začalo opravdu intenzivně. Hned po osmnácti sekundách totiž šli hosté do vedení. Parádní kombinaci dokázal zakončit přesnou ranou Tomáš Hejzlar. Milevští byli inkasovanou brankou opařeni, což bylo znát v dalších minutách. Soupeř měl výrazněji ze hry, naštěstí vše dokázala řešit milevská defenziva v čele s brankářem Kahounem. Postupně se Došwiháci dokázali dostat do hry, několik vyložených šancí ale nedokázali proměnit. Do pauzy však přeci jenom Milevští srovnali. Černý našel na středu volného Daniela Dolejše, který historicky prvním brankou klubu v Národní lize rozjásal fanoušky!

Ve druhé třetině se na branku nečekalo dlouho, konkrétně necelé čtyři minuty. Michal Nožička dostal dostatek prostoru k zakončení a přesnou ranou na zadní tyč poslal hosty opět do vedení. Oba týmy se následně tlačili do dalších zakončení, avšak vše končilo na dobře chytajících brankářích. Jedna branka ale nakonec ještě ve druhé periodě padla, pro milevské fanoušky bohužel do milevské klece. Nedohodu v obranné třetině využil Vojtěch Výborný, jenž uzmul míček a navýšil vedení soupeře. Další branka už nepadla, a tak Došwiháci museli dotahovat v závěrečné dvacetiminutovce dvoubrankové skóre.

Třetí část pro milevský tým začala skvěle, změny v sestavě pomohli. Tomaško krásně předložil míček Martinu Dolejšovi a už to bylo pouze o gól. O dvě minuty později bylo dokonce srovnáno. Jan Tomaško pláchl obraně soupeře a krásnou střelou pod horní tyč srovnal. Velkou otočku milevského celku poté dokonal Jakub Loskot, který tečoval nahození Keyzlara mimo dosah brankáře soupeře. Brankostroj ve třetí třetině ale neupadal, o několik sekund později totiž bylo opět srovnáno. Chybu při rozehrávce trestal Tomáš Hejzlar. Vedení si Milevští však vzali opět zpět v 52. minutě. Na středu hřiště dostal dostatek prostoru Daniel Dolejš a přízemní ranou přidal pátý milevský gól. Jenže opět došlo na nejhorší. Jaroměř rozhodně nic nezabalila, hosté ještě přidali na útočné aktivitě, kterou potvrdil v 54. minutě Jan Kubec a bylo opět srovnáno. Opět po téměř týdnu došlo na repete z pohárového zápasu, Filip Krigovský se protáhl po pravém mantinelu a tři minuty před koncem poslal hosty do vedení. Došwiháci poté předvedli mohutný tlak před brankou Jaroměře, snažili se ze všech sil srovnat, ale zkušený soupeř si již vše pohlídal a na straně domácích zavládl smutek. Premiéra milevskému celku nevyšla, Došwich začal sezonu porážkou, avšak výkon převážně ze třetí třetiny ukázal potenciál mladého týmu!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:6 TJ SOKOL JAROMĚŘ  
(1:1, 0:2, 4:3)

Góly a asistence: 19. D. Dolejš, 43. M. Dolejš, 45. Tomaško, 47. Jakub Loskot, 52. D. Dolejš – 1. Hejzlar, 24. Nožička, 33. Výborný, 47. Hejzlar, 54. Kubec, 57. Krigovský. Rozhodčí: Buzický – Dolejš. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváků: 136. Zásahy brankářů: Kahoun 15 – Völgyi 20. Nejlepší hráči: Tomaško – Völgyi.

Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Staněk, Čáp, Kotrba, Jan Loskot, Chalupa, Keyzlar, Duba – Černý (C), D. Dolejš, Hrůza, P. Dolejš, Jakub Loskot, M. Dolejš, Trojáček, Dvořák, Tomaško.
TJ Sokol Jaroměř: D. Völgyi (Fof) – Hejzlar, Kubec, Výborný, Krigovský, Nožička (C), Janeček, Hofman, Veinfurter, Lhotský, Horčička, Mikas, O. Völgyi.

Hodnocení zápasu:

Trenér Marek Jiřík: Z naší strany strašně nervózní dvě třetiny. Podepsal se na nás vstup do Národky, vůbec jsme nehráli naší hru. Ve třetí třetině jsme udělali pár změn, dostali jsme se do hry. Do hry jsme dostali nějaké tempo a agresivitu. Honza Tomaško nám hodně pomohl, oživil hru a dělal soupeři velké problémy. Bohužel se pak na nás ukázala nezkušenost, když jsme měli zápas v našich rukách, tak jsme byli strašně bojácní a chtěli jsme hrát furt nahoru dolu. Toho Jaroměř využila a rozhodla zápas. Ve finále opět rozhodly chyby a zakončení, ve kterém je Jaroměř momentálně lepší než my.

Nejlepší hráč domácích Jan Tomaško: Podobné utkání jako minulý týden. V první třetině bylo vidět, že se oba týmy rozkoukávají. Ve druhé třetině nám soupeř odskočil o dva góly, což na nás bylo docela znát. Ve třetí třetině jsme se semkli v šatně, něco jsme si řekli a snažili jsme se náskok soupeře dohnat. Bohužel i já jsem tam měl jednu scénku u mantinelu, kdy jsem to bohužel zkazil a díky tomu padnul gól. Nedá se nic dělat, příště musíme být více na míčku a dávat více gólů.

Nejlepší hráč hostí Dušan Völgyi: Utkání hodnotím velice pozitivně pro nás, protože jsme dokázali zápas otočit a zvítězit. Zároveň musím ocenit tady kluky z Milevska, protože dokázali otočit průběh utkání. Na to že je to tak mladý tým, tak je velice dravý a běhavý. Myslím si, že v sezoně doma budou dělat velké peklo.

Došwiháci samozřejmě nesmějí věšet hlavy, kolotoč Národní ligy se teprve rozbíhá a Milevští ve dvou zápasech s kvalitním celkem ukázali svůj potenciál. Jako další se Došwihákům postaví do cesty silný tým Panthers Praha, na jehož půdu zajíždějí Milevští v sobotu!