Áčko potrápilo silné Panthers, na body však nedosáhlo

V sobotu 16. září čekal mužské áčko první výjezd sezony. Došwiháci zamířili do Rudné u Prahy, kde vyzvali Panthers Praha, tedy jednoho z favoritů Národní ligy. Milevští však nevyrazili bojácní, chtěli se naopak porvat o první body v sezoně.

Vstup do zápasu však vyšel lépe domácímu celku. Panthers na milevský tým vlétli, u každého balonku byli dříve a udávali tempo zápasu. Bylo vidět, že Došwiháci se potřebují trochu sžít s rychlostí soupeře, což jim ze startu zápasu dělalo problémy. Úvodní trefy zápasu se diváci v Rudné dočkali ve 12. minutě, kdy domácí fanoušky potěšil Jan Martínek. Aktivní třetinu pro Panthers ještě do úvodní pauzy poté vylepšil výsledkově Vojtěch Wojnar, který využil zaváhání milevské obrany při rozehrávce a stanovil konečný výsledek první části.

Hra milevské celku se ve druhé třetině zvedla, avšak do většího tlaku se Milevští nedostávali, naopak museli krotit nebezpečné útoky domácího celku. Jeden z nich se ujal ve 27. minutě, kdy podruhé v zápase zafungovala spolupráce Wojnara s Hrubým a první jmenovaný zvýšil náskok. O necelou minutu a půl později bylo s milevskými nadějemi ještě hůře, když se podruhé prosadil i Jan Martínek a následně pátou branku za Zemana poslal Zdeněk Prokůpek. Došwiháci však nesložili zbraně, to jim není podobné a nadále bojovali. Ve 30. minutě nahodil Tomaško balonek před branku, kde ho stihl zasáhnout Lukáš Trojáček a první branka Došwihu byla na světě. O minutu a půl později fauloval jeden z domácích a Milevští trestali. Adam Černý natáhl ke střele a za šestnáct sekund bylo využito. Momentum milevského celku pokračovalo. Jakub Loskot dvaatřicet sekund po přesilové hře našel krásnou křižnou přihrávku opět Adama Černého, ten se podruhé v zápase nemýlil. Milevští byli na koni, což podtrhlo další vyloučení soupeře, které nemilosrdnatě potrestal Lukáš Trojáček a Došwiháci byli zpět v zápase. Avšak plán na obrat dostal trhliny ještě na konci druhé periody, kdy i Panthers využili svojí přesilovou hru zásluhou Lombina a nesli si tak do třetí části dvoubrankový náskok.

Ještě více bledě to s hosty vypadalo hned zkraje třetí části, po brankách Matěje Vavrouška a Jana Kšíra vedli domácí opět o čtyři branky. Odhodlání Došwihu se však opět ukázalo. Rychle po inkasované brance snížil Daniel Dolejš. O pár minut později Milevští využili třetí početní výhodu v zápase. Černý našel Martina Dolejše a ten rozvlnil síťku – 8:6. Bohužel v celém zápase vždy přišlo na to, když se Došwiháci přiblížili svému soupeři, tak přišla reakce domácího celku, což se stalo i tentokráte. V oslabení hosté parádně přečkali, pár sekund po uplynutí se však míček nešťastně dostal k Rileymu, jenž přidal devátou branku Panthers. Při vstřelené brance neudržel své emoce Lombino a nesportovně oslavoval branku, za což inkasoval dvouminutový trest plus desetiminutový osobní trest. Přesilovou hru sice Došwiháci nevyužili, ale těsně po ní opět zafungovala spolupráce Adama Černého a Martina Dolejše, druhý jmenovaný pálil přesně. Hosté to ještě zkusili v šesti hráčích, vypracovali si několik slibných šancí, avšak další branku se jim už vstřelit nepodařilo. Došwiháci tak i ve druhém kole potrápili favorita, na body ale nedosáhli. Ocenit je však potřeba fakt, že Milevští po nepovedené první polovině zápasu nic nezabalili a dokázali utkání ještě výrazněji zdramatizovat.

Panthers Praha 9:7 FBC DOŠWICH MILEVSKO
(2:0, 4:4, 3:3)

Góly a asistence: 12. Martinek (Daněk), 18. Wojnar (Hrubý), 27. Wojnar (Hrubý), 28. Martinek (Lombino), 29. Prokůpek (Hrubý), 39. Lombino (Wojnar), 43. Vavroušek (Hrubý), 45. Kšír (Wojnar), 56. Riley (Lombino) – 30. Trojáček (Tomaško), 31. Černý (Trojáček), 32. Černý (Jakub Loskot), 36. Trojáček (M. Dolejš), 46. D. Dolejš (Černý), 52. M. Dolejš (Černý), 59. M. Dolejš (Černý). Rozhodčí: Reczai – Sidenberg. Vyloučení: 4:2 + Lombino osobní trest. Využití: 1:3. Diváků: 41. Zásahy brankářů: Kobza 18 – Zeman 19.

Sestavy:
Panthers Praha: Kobza (Šabler) – Martinek, Riley, Lombino, Kšír, Vavroušek, Daněk, Hudec (C), Wojnar, Hrubý, Mašát, Prokůpek, Nový, Zelinka, Kačer, Škoda, Ian Rolan, Zdrubecký, Marhefka.
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Staněk, Jan Loskot, Čáp, Chalupa, Sedlák, Kotrba, Černý (C), Trojáček, Jakub Loskot, M. Dolejš, Hrůza, D. Dolejš, Dvořák, P. Dolejš, Tomaško.

Hodnocení zápasu od kapitána Adama Černého: Nevyšla nám první třetina, vůbec jsme nestíhali, u každého souboje jsme byli pozdě a dostali jsme soupeře do náskoku. I start druhé třetiny nebyl dobrý a vysoko jsme prohrávali. Jsem však rád, že jsme v dalším průběhu nic nezabalili, naopak jsme přidali a dostali jsme se zpátky do hry. Bohužel zápasem nás provázelo hodně chyb, které soupeř takového formátu trestá. Byla velká škoda, že když jsme se soupeři přiblížili, tak nám vždy odskočil. Za druhou polovinu zápasu se rozhodně nemáme za co stydět, je potřeba na to návazat. V neděli musíme nastoupit hned od úvodních minut, v Národní lize není možné hrát jen polovinu zápasu. V týdnu potrénujeme a v neděli si jdeme pro první body!

Po dvou kolech tak Došwiháci zatím zůstávají bez bodů, není třeba však věšet hlavy. Šanci na první zisk mají Milevští hned tuto neděli, kdy je čeká další domácí utkání, tentokráte přijede Pelhřimov. Úvodní buly zápasu padne v 17 hodin a Došwiháci budou potřebovat vaši podporu!