Áčko podruhé doma, tentokráte dorazí Pelhřimov!

Druhé domácí utkání čeká mužské áčko. Došwiháci po bodově neúspěšných úvodních dvou kolech by rádi zapsali úvodní body v Národní lize, v cestě stojí zkušený tým Pelhřimova. Úvodní buly zápasu padne netradičně v neděli v 17 hodin!

O SOUPEŘI

Do Milevska dorazí družstvo Pelhřimov, které patří k tradičním účastníkům Národní ligy. Pelhřimov je tradiční florbalová bašta, ve městě rekordů má florbal kořeny dlouhé roky, každý domácí zápas provází výborná atmosféra. Pelhřimov se však v posledních letech pohyboval ve východní skupině, v západní skupině je de facto nováček stejně jako Došwiháci a soupeři jsou pro ně též neznámá. V minulém ročníku Národní ligy obsadili Pelhřimovští po základní části osmé místo, ve čtvrtfinále play-off pak vyzvali Torpedo Havířov, které výrazně potrápili. Rozhodovat musel až pátý duel, ve kterém se radoval Havířov.

Kádr Pelhřimov je dobře namixovaný, najdeme zde zkušené hráče či šikovné mladíky. Zkušenost symbolizuje například kapitán Jan Knězů, Václav Fučík, Lukáš Zrzavý Ladislav Běhounek či navrátilec Martin Blažek. Naopak mladí poté reprezentuje doposud nejproduktivnější hráč týmu Vít Papež či Šimon Kysela. Brankovišti jednoznačně kraluje Libor Domkář, který své kolegy do branky takřka nepouští. Pelhřimovští nezačali sezonu dobře, v úvodním kole na hřišti Králova Dvoru padli 4:7. Chuť si však spravili minulý týden, kdy na domácím hřišti udolali Písek 4:3. Hattrickem pomohl k výhře zkušený Martin Blažek. S Pelhřimovem se Došwiháci utkali poslední dva ročníky Poháru Českého florbalu, vždy to bylo v úvodním kole. V loňském roce dokonce Pelhřimov první kolo pořádal a radoval se z těsné výhry. Tento rok se však výhra přehoupla na milevskou stranu, Došwiháci zvítězili vysoko 8:2. Je však nutno podotknout, že oba celky nebyly v úplných sestavách a zápas v Národní lize bude jistě něco jiného.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevský celek zatím na body čeká, Došwiháci silné celky Národní ligy potrápili, avšak vždy tomu něco chybělo. Do třetice však mají Došwiháci jasný cíl, před domácími fanoušky poprvé bodovat. Opět proti nim nastoupí zkušenější a ostřílenější tým, Milevští však ukázali, že těžké momenty již dokáží zvládat a jsou odhodláni v neděli slavit. Do zápasu vyběhne na palubovku téměř kompletní sestava, vrací se zpět do hry obránce Patrik Plocha. V neděli to vypukne, jde se opět na věc!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík: Na zápas s Pelhřimovem se těším. Opět nás čeká kvalitní soupeř, který má velmi dobrou obranu a kontrolu hry. Jelikož se s Pelhřimovem potkáváme dost často na Memoriálu Petra Adlera ve Strakonicích nebo v Poháru Českého florbalu, tak si myslím, že se týmy nemají, jak překvapit. Pro nás velmi důležitý zápas, kdy budeme chtít získat první body v Národce a získat zpět sebevědomí na hokejky, takže pokud nemáte v neděli nějaké plány, tak vás rád všechny uvidím na hale. Budeme vás potřebovat!

Předzápasový pohled nabídl i útočník Martin Dolejš: Čeká nás další zkušený soupeř. S Pelhřimovem jsme hráli v poháru, takže soupeře známe, víme, co hrají a mohli jsme se na ně připravit. Věřím, že když podáme stoprocentní výkon, tak odejdeme ze zápasu se třemi body.

V neděli budou Došwiháci potřebovat vaši podporu dvojnásob! Plán na neděli je tedy jasný, doražte podpořit áčko! V pět hodin se těšíme na značkách!