Mladší žáci sbírali v Plzni zkušenosti

Uplynulý víkend patřil v Plzni turnaji Gorila cup, na kterém se představili také naši mladší žáci. Ti do Plzně vyrazili díky několika zraněním v průběhu týdne, který předcházel turnaji v oslabené sestavě.

V prvním zápase na turnaji čekala na kluky domácí FBC Plzeň. Naši hráči dlouho drželi krok s lepším soupeřem, který od začátku utkání ukazoval své individuální kvality. Postupem času soupeř zvyšoval tempo a nakonec Došwiháky vysoko přehrál. V druhém sobotním utkání narazili naši mladší žáci na Prague Tigers. Od začátku utkání soupeř předváděl velmi pěknou kombinanční hru, která nesla ovoce. Postupem času se naši hráči dostávali více a více do hry a vyrovnávali děj utkání. Přesto se už vysoký náskok soupeře nepodařilo dotáhnout. V posledním utkání sobotního hracího dne poměřili svěřenci trenérů Duška a Černého síly s dalším plzeňským celkem – Gorily Plzeň. Utkání bylo od začátku herně velmi vyrovnané. V týmu soupeře nastoupilo několik urostlejších hráčů, což dělalo našemu týmu velké problémy. Utkání rozhodly dvě přesné střely na konci prvního poločasu, kterými plzeňští definitivně stav utkání překlopili na svoji stranu a dovedli tedy zápas do vítězného konce.

V nedělním programu čekalo Došwiháky již pouze jedno utkání. V souboji o deváté místo čekal na milevský tým druhý turnajový celek klubu FBC Plzeň. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, oba týmy ukazovaly svoji kvalitu. Utkání doprovázela skvělá atmosféra, oba rodičovské tábory z řad rodičů své oblíbence mohutně tlačili dopředu. Po prvním poločase svítil na ukazateli skóre 1:2 pro domácí Plzeň. V druhém poločase ale Došwiháci ukázali svoji sílu. Po pěkných kombinacích se podařilo milevským otočit utkání a i díky dobrému výkonu brankáře dovedli utkání do vítězného konce. Mladší žáci tak na turnaji obsadili 9. místo a především nabrali spoustu zkušeností, které jistě využijí v nové sezoně.

Sestava: Novák, Novotný – Rataj, Prokopová, Řehoř, Barták, Dušek, Hrych, Koudelka, Pešata, Kudrna

Hodnocení turnaje od trenérů Adama Černého a Zdeňka Duška: Turnaj nám ukázal naše nedostatky. Narazili jsme na opravdu kvalitní celky z velkých měst. Tyto týmy mají oproti nám samozřejmě větší hráčskou základnu. I přesto jsme s nimi dokázali držet v každém zápase krok. Nejpovedenější zápas jsme si nechali na neděli, kdy kluci hráli opravdu výborně a zasloužili si turnaj zakončit vítězství. Celý víkend hodnotíme jedině kladně. Poměřili jsme síly s velkými kluby, které v sezoně nepotkáme. Ať už naši hráči nebo my trenéři jsme nabrali spoustu zkušeností. Chtěli bychom moc poděkovat rodičům hráčů, kteří kluků vytvořili fantastickou kulisu a i v těžkých chvílích nás podporovali. S touhle partou nás to moc baví.

První ligový turnaj čeká mladší žáky 4. října.