Muži A po velké bitvě přetlačili Kaplici po nájezdech

V neděli 21.11. přišel na řadu další domácí duel milevských mužů A. Svěřenci Lukáše Dolejše tentokrát vyzvali devátý celek tabulky – Kaplici, která přijela odhodlána do Milevska bodovat. Došwiháci ale do utkání vstupovali s jasným cílem, prodloužit sérii výher na číslo šest.

Došwiháci se totiž potýkají s výraznou marodkou, do utkání tedy nastoupili Milevští bez pěti klíčových členů základní sestavy. Několik hráčů hrálo se zdravotními problémy, další zas na neobvyklých postech.

Ani to ale na startu milevský celek nerozhodilo. Nabuzení domácí vedli po sedmi minutách rychle o dvě branky. Prosadil se nejprve David Staněk, poté přesnou střelou ze standardní situace Jan Loskot. Hosté se z rychlého nástupu Milevska dokázali oklepat. Po dvou kombinačních akcí stačili srovnat. Za stavu 2:2 odcházeli oba celky i do kabin.

Druhá část duelu milevským vůbec nevyšla. Plno ztrát, Došwiháci se hledali. Naopak hosté vycítili šanci bodovat, několik šancí dokázal ještě zlikvidovat dobře chytající Zeman. Na dvě akce ve druhé třetině byl už i on krátký. Kapličtí se dostali do dvoubrankového vedení, které si nesli i do třetí části.

To co rozjela Kaplice ve druhé části, tak v tom pokračovala i v té třetí, kdy po devíti sekundách přidala další branku. Milevští úplně zaspali úvod třetí třetiny a bylo to již o tři branky. Postupem času ale domácí začali přebírat iniciativu, více se tlačit do šancí a začalo přicházet kýžené ovoce. Naději vykřesal Marek Čáp, který zužitkoval nabídku zpoza branky od Adama Černého. Na devatenáctiletého obránce poté navázal Daniel Hrůza, toho krásně našel Patrik Plocha. Stíhací jízdu Došwiháků poté dokonal po krásném uvolnění Čápa David Staněk a začínalo se opět od nuly. Milevští měli další šance, vše ale ztroskotalo na dobře chytajícím brankáři hostí. Těsně před koncem třetí části ještě fauloval Keyzlar a hosté měli velkou šanci vzít si vedení zpět. Obětavost Došwiháků tomu však zabránila, šlo se tedy do prodloužení.

Ještě na konci třetí části fauloval Jan Völfl a milevský celek měl v průběhu prodloužení k dispozici přesilovou hru. Tu se však domácím využít nepodařilo a o vítězi duelu museli rozhodnout samostatné nájezdy.

V nich hrál hlavní roli kapitán domácího celku Adam Černý. Ten celou nájezdovou loterii odstartoval kličkou do forhendu. Na něj v základní sérii dokázal odpovědět hostující Kadlec, a tak se pokračovalo dále. Ve čtvrté sérii opět uspěli opět oba hráči. V páté už ale uspěl pouze dvacetiletý milevský útočník, hostujícího Völfla skvěle vychytal Miloš Kahoun a o vítězi bylo rozhodnuto. Došwiháci zapsali po dramatické nedělní bitvě šesté vítězství v řadě, které je posunulo už na čtvrtou příčku tabulky! Příští týden čeká svěřence Lukáše Dolejše bitva na hřišti rezervy českobudějovických Štírů.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:5pn FBC Spartak Kaplice (2:2, 0:2, 3:1 – 0:0) 

Branky a asistence: 7. Staněk (Keyzlar), 7. Loskot (Plocha), 48. Čáp (Černý), 49. Hrůza (Plocha), 50. Staněk (Čáp), roz. náj. Černý – 10. Lukš (Beniačik), 19. Völfl (Hron), 31. Forst (Völfl), 31. Forst, 41. Jirkal (Völfl); rozhodčí: Trkovský – Paletář; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 64; zásahy brankářů: Luboš Zeman 12 – Dominik Štěpánek 16.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Čáp, Susmilich, Kolín, Stráňka, Plocha – Černý (C), Staněk, Hrůza, Keyzlar, Kotrba, Loskot
FBC Spartak Kaplice: Štěpánek – Ballák, Jirkal, Hron, Forst, Völfl, Kadlec (C), Lukš, Beniačik, Sedláček, Dvořáček, Dvořák, Mach

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Dvě třetiny bídný výkon a neustále jsme se hledali. Ve třetí třetině jsme se semkli, udělali změny v sestavě a otočili zápas. Klobouk dolů před hráči, kteří odehráli tři zápasy za víkend. Děkuji soupeři za zápas. 

K duelu se take vyjádřil Adam Černý: Dvě třetiny jsme nehráli vůbec dobře, vůbec nám nic nešlo. Takový zápas blbec, jak se říká. Ve třetí třetině nám výrazně pomohla branka na 3:5, začali jsme hrát svoji hru a zaslouženě srovnali. Je škoda, že jsme v tlaku nedokázali utkání v základní hrací době úplně otočit. Nájezdová loterie je už o štěstí, jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci k zisku dvou bodů.