Naposledy v základní části doma! Áčko hostí Kobylisy!

Národní liga vrcholí na plné obrátky! Pouhá dvě kola již pouze zbývají do konce základní části. Milevské áčko je v přímém souboji o postup do play-off a potřebuje každičký bod. Po vítězném derby čeká na Došwiháky druhé domácí klání v řadě, do Milevska dojede dobře známý soupeř z Kobylis. Sobotní bitva vypukne ve sportovní hale v 19 hodin!

O soupeři

Pražský celek je také nováčkem ve třetí nejvyšší soutěži. Pro milevské jsou Kobylisy dobře známým celkem, jelikož se oba týmy potkaly v rámci posledního divizního play-up. Kobylisy po vítězné základní části vyřadily městského kolegu z Wizards a následně si to rozdaly s Došwiháky. V sérii platilo pravidlo můj dům, můj hrad. Rozhodovat se tak muselo až v pátém zápase, ve kterém se na domácím hřišti radovali z postupu Milevští. Kobylisy však dlouho nesmutnily, v rámci baráže o Národní ligu sehrály další vyrovnanou sérii s Prague Tigers a tentokráte se v pátém rozhodujícím klání radovaly z postupu a návratu do třetí nejvyšší soutěže, kde předtím působily řadu let a do divize si pouze na rok odskočily.

Do nové sezony vkročili Pražané v omlazené sestavě. Někteří zkušení tahouni přenechali své místa mladým talentům z juniorů či jiných pražských celků. Utvořil se zdravý mix a Kobylisy od začátku sezony dávaly jasně najevo, že neplánují hrát o záchranu. Svědčí o tom výhry nad Jaroměří či skalp plzeňské Slavie z úvodu sezony. Nejúspěšnější měsíc přišel pro Kobylisy v listopadu, ve kterém zvládly všechny čtyři duely a posunuly se tabulkou nahoru. Po Vánocích navíc pražský celek dokázal zvítězit třikrát v řadě, zvládl nájezdové drama v Pelhřimově a následně uspěl i s Královým Dvorem a Benešovem. Poslední dva zápasy se však Pražanům moc nepovedly. Po domácí prohře s Pískem přišla i vysoká prohra na hřišti Náchoda. I přesto se však Kobylisy drží na šestém místě a jsou blízko k účasti ve vyřazovacích bojích!

Při pohledu do statistik se nejvíce činí David Muhlbach. Tento univerzál přebral kapitánskou pásku před novou sezonou od Jana Hrdličky, který se přesunul do role trenéra, a prospělo mu to náramně. Během dvaceti zápasů nastřádal již čtyřičtyřicet bodů a patří do elitní desítky produktivity celé soutěže. Za ním je poté další známý tahoun Ondřej Kočí s body osmatřiceti a elitní trojici týmové produktivity uzavírá Vít Komorný s body sedmadvaceti.

Z došwihácké kabiny

Milevští do utkání půjdou povzbuzeni úspěšně zvládnutým derby s Pískem. Souboj o vládce okresu zvládli před zraky 453 diváků lépe právě svěřenci Marka Jiříka a stále živí naději na play-off. Pokud však chtějí Došwiháci stále držet reálnou šanci na play-off, tak sobotní duel s Kobylisy musí zvládnout. Každý hráč si tuto situace uvědomuje a udělá pro to maximum. Došwiháci navíc budou chtít svému pražskému soupeři vrátit porážku z listopadu, na hřišti Kobylis totiž padli 6:9. Marodka milevského celku se navíc postupně vyprazdňuje, chybět bude stále Ondřej Řezník. Naopak mužstvo doplní v sobotu jedno staronové jméno v sestavě. Vše je připraveno, v sobotu se jde do boje!

Co očekává od souboje trenér Marek Jiřík? Kobylisy jsou pro nás známým soupeřem už z loňské sezóny. Čeká nás další tým, který má svou hru postavenou na obraně. Bude se jednat o podobný zápas jako minulý týden. Zápas navíc, který bude hodně těžký po mentální stránce, protože celý tým si uvědomuje, jak umí Kobylisy být nepříjemní a důrazní v soubojích. Já doufám, že jsme na tento zápas dobře připraveni a zvládneme ho za tři body.

Svůj pohled nabídl i útočník Jan Tomaško: Čeká nás těžký soupeř a taktická bitva. Kobylisy teď dvakrát prohráli, což je právě může nakopnout. Věřím, že zápas dovedeme do vítězného konce a získáme tři body, které budou nesmírně důležité k vysněnému postupu do play-off.

V neděli na dorostenky a juniory!

O víkendu se na domácím hřišti nepředstaví pouze mužské áčko. V neděli totiž našlapaný florbalový program zahájí svým dvojzápasem dorostenky. Naše děvčata nejprve od 10 hodin hostí Třebíč a následně od 14 hodin Dačice. Celou florbalovou neděli v milevské sportovní hale poté podtrhne tradiční jihočeské derby, ve kterém naši juníci přivítají českobudějovické Štíry! Dorazte tedy i v neděli do haly podpořit naše mládežnické kategorie!

Jak již bylo zmíněno, sobotní bitva nese velkou důležitost! V okresním derby jste vytvořili klukům fantastickou atmosféru, která bude potřeba i v sobotu! Přiďjte tedy kluky podpořit! V sedm na značkách!