Došwiháci dávají o sobě vědět na letních turnajích

Letní turnaje jsou v plném proudu a nechybí u toho samozřejmě ani hráči našeho klubu, kteří jsou vidět na všech frontách. I když letošní léto nehájí naši hráči naše klubové barvy, tak i přesto už o sobě dali výrazně vědět.

Letní sezoná plná turnajů odstartovala v průběhu května. Jako první se milevští zástupci představili na menším turnaji v Kralupech nad Vltavou v dresu IBK Grenades, tedy výběrovém týmu složeném převážně hráči z jihu Čech. Tým Grenades prolétl suverénně základní skupinu, když si poradil postupně vysokými výhrami s pražským týmem Black Angels, Roudnicí nad Labem a Petrovicemi. Na své výkony navázali Grenades i ve čtvrtfinále a semifinále, kde vysoký odpor nekladly domácí Kralupy nad Vltavou a následně i Neratovice. Těžší průběh zápasu pocítili Grenades až ve finále, kdy se střetli s Chebem. Do zápasu vstoupil lépe soupeř, když se po pohledné brance ujal vedení. Grenades však ještě zvýšili svoji aktivitu a zaslouženě dokázali utkání otočit na 3:1. Soupeř už pouze korigoval stav, a tak se tým Grenades mohl radovat z ovládnutí turnaje! Do turnaje naskočilo hned pět hráčů našeho klubu, jmenovitě Matěj Habart, Adam Sláma, Filip Prokop, Adam Dvořák a Eduard Chalupa. Trenéři tohoto výběrového týmu byli členové mužského áčka Adam Černý, Matěj Stráňka a Patrik Plocha.

Došwiháci se přičinili o zlato z Nisa Open

Hned za tři týdny poté stejný tým vyrazil na jeden z největších letních turnajů u nás – NISA Open, která se každoročně koná v Liberci. Grenades začali turnaj na výbornou, vítězstvím nad silným týmem složeným z hráčů FBC Liberec. Následně přišly dvě vysoké výhry nad Chrudimí a Roudnicí nad Labem. Ztráta přišla až v posledním duelu skupiny, kdy Grenades remizovali s pražským týmem Wizards. I přesto zisk deseti bodů stačil na ovládnutí skupiny, ještě ten samý den čekalo na Grenades osmifinále. V něm nekladlo větší odpor Ústí nad Labem, a tak zamířili tým s řadou milevských zástupců do čtvrtfinále. V souboji o postup do semifinále potkali Grenades tým složených z hráčů ze všech koutů České republiky Red Bull. Ani ten nezastavil rozjetý celek Granátů, který po výhře 4:2 zamířil do semifinále. Tam vyzvali Grenades opět tým složený z hráčů domácího Liberce. Soupeři však nedali sebemenší šanci, po vysoké výhře 5:0 je čekal finálový boj s výběrem Královehradeckého kraje. Utkání nezačalo pro Grenades dobře a po necelých třiceti sekundách prohrávali. Na to však rychle zareagovali a čtyřmi brankami během tří minut rychle překlopili stav. V dalším průběhu zápasu již soupeře na kontakt nepustili, a tak po závěrečné siréně mohla vypuknout velká radost. I díky řadě členů milevského celku se Grenades mohli radovat z cenného vítězství na jednom z největších turnajů u nás Salming Nisa Open. Jmenovitě se o to přičinili Matěj Habart, Eduard Chalupa, Adam Dvořák, Filip Prokop a Daniel Dolejš, který byl zařazen i do All-Star týmu turnaje. Trenéři výběru byli Adam Černý a Matěj Stráňka.

Milevšťandy na Hummel Open Game

Hráči milevského Došwihu byli vidět i na nedávném Hummel Open Game v Brně a to v kategorii starších žákyň rovnou ve dvou týmech. V dresu pražského celku Black Angels naskočily do hry Anna Čunátová, Denisa Prokopová a Simona Jírovcová. V dresu píseckého týmu poté dvojice Adéla Kovářová a Tereza Vejdovcová. Oba zmíněné týmy na sebe narazily hned v základní skupině, kde se radoval tým Písku, který zvítězil 2:1. Písečandy celkově ve skupině nasbíraly devět bodů a do play-off vstupovaly ze druhé pozice, Black Angels skončily třetí. Ani jeden z týmů si však cenný kov domů neodvezl. Písecký tým sice v osmifinále rozstřílel Ústí nad Labem, ve čtvrtfinále však naopak inkasoval vysokou porážku od Bulldogs Brno a turnaj tedy opustil před branami semifinále. Ve stejné části opustil turnaj i tým Black Angels. Pražský celek nestačil v souboji o elitní čtyřku po velké bitvě na další pražský celek Panthers Praha.