Mladší žáci si odvezli z Českých Budějovic dvě vítězství

V neděli 10.10. halou v Českých Budějovicích zazněl rozehrávací hvizd, který pro mladší žáky nejen milevského Došwihu, ale i pro všechny ostatní z prvního koše, značil začátek sezóny. 

Na úvod se milevský tým postavil Strakonicím. První branka Došwiháků padla již ve 2. minutě, Milevští pokračovali ve své aktivitě i nadále a přidali další čtyři branky. Tým ze Strakonic nic nevzdal a začal dotahovat. Skóre se nakonec strakonickému celku podařilo dorovnat na 6:6. Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, tak Došwiháci podnikli rychlý útok, který dokázali zakončit brankou a rozhodli o svém vítězství.

Ve druhém turnajovém klání vyzvali Milevští domácí Meťák České Budějovice. Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané, hra se přelévala z jedné strany na druhou. Po první třetině svítil na ukazateli skóre stav 2:2. Druhá půle patřila Došwihákům, po pěkných kombinacích dokázal milevský celek vstřelit čtyři branky, soupeř pouze dvě. Milevští si tak došli pro druhé vítězství na turnaji.

V dalším duelu čekal na milevský celek nejlepší celek na turnaji, tedy Písek. Tým od Otavy diktoval tempo po celé utkání a nedovolil Došwihákům ani jednou skórovat. Písečtí naopak skórovali šestkrát a zaslouženě si došli pro vítězství.

V posledním nedělním duelu poměřili Došwiháci síly s českobudějovickými Štíry. I v tomto duelu tahali Milevští za kratší konec. Českobudějovický celek působil jistě na balonku a nepouštěl milevské do šancí. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 6:2 pro tým z hlavního krajského města.

Došwiháci zakončili turnaj se dvěma vítězstvími a dvěmi prohrami, i na příštím turnaji tedy čeká Došwiháky elitní koš!

Zhodnocení turnaje od trenéra Jaromíra Hrůzy: Zahrát si v prvním koši kategorie je vždy pocta, narazíte zde na velmi vyspělé týmy, proto se přiznám, že jsem se malinko bál, abychom nedostali hned z úvodu sezony moc velkou demotivační facku. To se ale vůbec nestalo a nám se podařilo minimálně ve dvou utkání být lepším týmem, což mě moc zahřalo a musím za to celý tým pochválit. Chtěl bych vyzdvihnout také výkon mladších žákyň, které budou pravidelně náš tým posilovat a doplňovat. První zápasy ukázaly, že věci, na kterých pracujeme, jsou správné a daří se je přenášet do samotné hry. Nakonec z toho byl ve výsledku úspěšný víkend, protože se nám podařilo uhájit první koš a budeme mít opět tu čest hrát s těmi nejšikovnějšími. Děkuji také rodičům za jejich podporu a super atmosféru.

Sestava: Vácha, Fara, Červenka, Šoul, Krahulec, Koudelka, Dušek, Fridrich, Balážová, Fischerová, Čunátová, Prokopová