Muži A vynulovali rezervu Štířů a zapsali další vysoké vítězství

V sobotu 17. září bylo na programu druhé divizní kolo pro mužské áčko. Došwiháci se opět představili na domácí palubovce, když přivítali rezervu českobudějovických Štírů. Milevští chtěli navázat na vysokou výhru se Soběslaví z prvního kola sezony.

Došwiháci od úvodních minut na svého soupeře vlétli, diktovali tempo a tlačili se do zakončení. V úvodu duelu však milevské trápila koncovka. Díky výborně chytajícímu brankáři hostí se drželo vyrovnané skóre až do 9. minuty, kdy šli k radosti fanoušků Milevští do vedení. Tenhle stav netrval dlouho, o dvě minuty později poté v početní výhodě navýšil skóre Jakub Loskot přesnou střelou do pravého dolního úhlu. Tohle skóre vydrželo až do první sirény.

Ve druhé části se styl zápasu nezměnil. Pasivní soupeř se snažil pečlivě bránit a spoléhat na rychlé protiútoky, které však Došwiháky výrazněji neohrožovali. Naopak postupně se v obraně českobudějovického celku začali výrazněji otevírat okénka, čehož využívali Milevští. Ve druhé periodě nasázel milevský celek za záda Hanouska další čtyři branky. Postupně se trefili Jakub a Jan Loskotovi, Lukáš Trojáček a Jakub Kotrba, který svojí trefu patřičně oslavil a pobavil tak dorazivší diváky. Došwiháci tak před třetí třetinou drželi pohodlné šestibrankové vedení.

Ve třetí třetině poté Milevští rozpoutali před soupeřovo unavenou obranou peklo. V rozmezí dvou minut nasázeli zásluhou Petra Dolejše, Adama Černého a Davida Koláře další tři branky do štírské svatyně. Jubilejní desátá trefa poté přišla v 51. minutě, kdy na konci povedené přesilovkové kombinace stál Matěj Doubek. S chutí hrající Došwiháci však nepolevovali. Po další pohledné kombinaci první formace přidal svůj druhý gól v zápase Adam Černý. Do konce zápasu se to samé povedlo ještě Petru Dolejšovi a Jakubu Kotrbovi. Naopak hostům se nepovedlo ani jednou skórovat, a tak brankář Miloš Kahoun mohl po konci duelu na počest vychytaného čistého konta položit zavřenou branku. Konečné skóre 13:0 hovoří za vše. Bodově se nejvíce činil Jakub Loskot, jenž nastřádal pět bodů za dvě branky a tři asistence. Čtyři body poté zapsala dvojice Adam Černý a Matěj Doubek. Celkově se na výhře podílelo hned jedenáct hráčů zápisem do statistik. Došwiháci se tak skvěle naladili na těžké zápasy, které je čekají v novém týdnu.

FBC Došwich Milevsko 13:0 FBC Štíři České Budějovice (2:0, 4:0, 7:0)

Góly a asistence: 9. Kolář (Jakub Loskot), 11. Jakub Loskot (Doubek), 21. Jakub Loskot (Černý), 24. Jan Loskot (Kolář), 27. Trojáček (Staněk), 34. Kotrba (Jakub Loskot), 46. Dolejš (Hrůza), 47. Černý (Doubek), 47. Kolář (Jan Loskot), 51. Doubek (Černý), 53. Černý (Doubek), 57. Kotrba (Jakub Loskot), 58. Dolejš (Plocha). Rozhodčí: Adam Hofhansl – Lukáš Teska. Vyloučení: 0:3. Využití: 2:0. Diváků: 67. Střely: 53:22.
Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Prokop, Plocha, Čáp, Kotrba, Jan Loskot, Černý (C), Doubek, Jakub Loskot, Trojáček, Staněk, Kolář, Hrůza, Dolejš.
FBC Štíři České Budějovice: Hanousek (Bicek) – Strouhal, Valdauf (C), Čížek, Severin, Smrž, Poncar, T. Drobiš, Míchal, Podlaha, Caha, Hájek, Perek, Marek, John, Vacek.

Ohlasy po utkání:

Trenér Marek Jiřík: Soupeř přijel postavit beton.Tak jsme museli vzít rukavice, kladiva a sbíječky a jít do práce.Do betonu se nám podařilo udělat několik děr a zápas tak v pohodě zvládnout. Těším se na další kolo, které nás konečně prověří. Děkuji fanouškům za návštěvu a soupeři přeji štastnou cestu domů.

Dvougólový střelec Jakub Kotrba: Do zápasu proti Štírům z Českých Budějovic jsme šli s jasným cílem, dominovat celý zápas a nekompromisně potrestat nepřítele za každou jeho chybu. To se nám víceméně povedlo, až na pár individuálních chyb v zakončení. Zápas hodnotím velmi pozitivně. Jsem rád, že jsme získali další tři body.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháky čeká náročný týden. Už ve středu totiž zamíří do Průhonic, kde v rámci 4. kola Poháru Českého florbalu vyzvou florbalisty Říčan. V sobotu poté čeká Došwiháky další ligové kolo. Od 18 hodin budou Milevští hostit rivala ze Strakonic. Přijďte kluky podpořit!