Áčko v okresním derby přivítá Písek!

Velké jihočeské derby v rámci celostátních soutěží je tu! V sobotu 3.2. v milevské sportovní hale čeká na mužské áčko dobře známý rival z Písku. Utkání dvou týmů bojujících o play-off odstartuje v 19 hodin! Buďte u toho!

O soupeři

Písečtí jsou stejně jako Došwiháci nováčkem Národní ligy. Tým od Otavy se netajil v posledních letech jasnými ambicemi na postup do třetí nejvyšší soutěže. Povedlo se mu to až v uplynulé sezoně a byla to cesta velmi trnitá. Písečtí do play-off proklouzli až ze čtvrtého místa v divizní skupině a obě své série tak začínali na venkovní půdě. Obě série navíc došli do pátého rozhodujícího klání, které tým Michala Hanzlíka zvládl a mohl slavit postup.

Před novou sezonou kádr nedoznal větších změn, tým opustila pouze stálice Michal Cigánek. Naopak do popředí se dostali další kluboví odchovanci, kteří se stali stálicemi kádru. Probíhající ročník nezačal pro písecký celek dobře, dlouho se pohyboval v dolních patrech tabulky. Vše se změnilo právě prvním derby, ve kterém Písek zvítězil a od té doby začal pravidelně sbírat body. Po novém roce Písečtí dokázali vyhrát hned tři ze čtyř duelů, což je vyneslo na osmou příčku tabulky právě před Došwiháky o dva body. Navíc svěřenci Michala Hanzlíka půjdou do zápasu se šňůrou dvou výher v řadě, když si poradili s Královým Dvorem a Kobylisy, tudíž budou v sobotním utkání favoritem.

Co se týče individuálních statistik, tak bodově se v posledních zápasech odtrhl zkušený Jan Králík, který má na svém kontě čtyřiadvacet bodů. Druhé místo klubové produktivity poté patří Michalu Měřičkovi s body devatenácti a elitní trojici nejproduktivnějších hráčů týmů uzavírá Vojtěch Šanda s body osmnácti. Výhoda píseckého týmu je však v tom, že dokáže ohrozit soupeře každá z útočných formací a každá rozhodnout utkání.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci nepůjdou do sobotní klání v ideálním rozpoložení. V novém roce totiž dokázali Došwiháci bodovat pouze v zápase s Troopers. Následně přišly tři prohry v řadě. Ta nejbolestivější zřejmě v posledním ligovém kole na hřišti Králova Dvora, kde Milevští zcela zaspali druhou třetinu, která rozhodla o výsledku utkání. I přes skvělý návrat do zápasu ve třetí periodě to na body nestačilo a situace se pro milevský celek zkomplikovala. Aktuálně totiž svěřenci Marka Jiříka okupují devátou příčku tabulky a sobotní derby je tak pro ně velmi důležité. Zápas s Královým Dvorem byl nešťastný i z pohledu zranění. Došwiháci totiž během zápasu utrpěli několik ztrát klíčových hráčů, které budou postrádat i v sobotu. Marodka týmu se rozšířila opět do větších rozměrů, kádr není nafukovací, a tak Marek Jiřík bude mít co dělat, aby mužstvo poskládal na sobotní klání. I přesto na domácí palubovce určitě Došwiháci nedají svému soupeři kůži lacino a budou mu chtít vrátit porážku z předešlého derby!

Co od sobotní klání očekává trenér Marek Jiřík? Před dalším derby se nám úplně otočily role. Písek má teď šňůru dobrých výsledků a hraje dobře, zatímco nám se nedaří a nezvládáme dotáhnout utkání do vítězného konce. Jelikož si myslím, že se oba týmy nemají čím překvapit, tak to bude velká bitva. Já věřím, že jsme se na derby dobře připravili a všechny body, i přes naší velkou marodku, zůstanou doma. Takže pokud nemáte plán na sobotu večer, tak teď už ho máte. Věřte mi, tohle derby chcete vidět.

Svůj předzápasový pohled odkryl i David Staněk: Po třech těžkých zápasech, které bohužel na body nestačily nás čeká Písek v okresním derby. Pokud chceme do play-off, tak musíme vyhrát za každou cenu. Soupeř má velmi dobrou obranu a propracovanou hru bez míčku, když drží náskok. Pokud chceme bodovat musíme hrát trpělivě a bez chyb v obraně. Klíčové bude vynulovat brejky soupeře, ze kterých je schopen dávat góly. Je na čase rozjet střeleckou formu a začít dávat vyložené na šance, na které trpíme od začátku druhé půlky sezóny. Proto doufám, že všichni naši fanoušci dorazí v sobotu v dobré náladě a pomohou nám opět zvítězit v derby.

A co čeká brankář Luboš Zeman? Bude to bitva, bude to boj o každý balónek, o každý centimetr na hřišti. Každý hráč bude muset být vidět, nepůjde se schovat za výkon někoho jiného. Všichni budeme muset předvést náš nejlepší výkon. Diváci se mají na co těšit!

MODRÉ PEKLO

Sobotní utkání bude jistě ozdobou Národní ligy. Na každé derby vždy dorazí velká divácka podpora a my věříme, že tomu bude i tentokrát. Písečtí fanoušci se jistě též nenechají zahanbit, a tak je potřeba ukázat, kdo je v milevské sportovní hale pánem! Proto bychom společně s vámi opět vytvořili MODRÉ PEKLO! Přijďte na sobotním utkáním oblečeni do modra a pojďme opět vytvořit nezapomenutelnou atmosféru!

Jak již bylo zmíněno, sobotní podvečer slibuje tuhou bitvu dlouholetých soupeřů. Proto rozhodně neváhejte a přijďte do milevské sportovní haly. Rozhodně je na co se těšit! Pojďme kluky podpořit a vytvořit parádní atmosféru!